TVFORUM.BG beta

Българската ТВ общност без цензура

#163
Изображение
Телекомът започва подготовка за внедряване на новата технология

Мтел, част от A1 Group, показа за пръв път у нас 5G технология. Това се случи по време на специално събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR демонстрация и балансиращи индустриални роботи. Очаква се този нов начин за комуникация да доведе до значително увеличение на интернет скоростта в мобилните мрежи от над 10 Gbps.
По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR експериментът представи стрийминг на съдържание с 4К резолюция без никакво забавяне. С помощта на специални роботи, които балансират топка върху равна повърхност, беше онагледено ниско закъснение от около 1 милисекунда, което се постига в 5G мрежа.

Още по темата вижте тук -http://tv-novini.com/article_10540/mtel ... gariq.html
#164
Направо ме разбиха... Те при мен и половин G нямат. Не мога да разбера защо бързат да пускат нови услуги като се има предвид, че стрите на работят. Тяхното 4G съм о тествал къде ли не и повече от 25-30Mbps не вдига. От друга страна VIVACOM ми дават почти навсякъде където съм тествал около 80-90Mbps.
#165
Виваком и те същите БОКЛУЦИ . Един нормален разговор неможе да се проведе,понякога с колегите си звъним по2-3-4 пъти за да се чуем. Покритието им беше добре преди време ,сега е пълна леш.
#166
Във всеки район е различно, някъде Теленор са ок, дргугаде Мтел или Вива....А относно 5G, те и преди години демонстрираха 4G но не го пуснаха докато не се показа Макс Телеком, така че кел файда за нещо което няма да излезе общодостъпно за всички, години напред...
#167
Явно проблема е при всички оператори. Не мога да разбера смисъла от 5G при положение, че дори повечето нови телефони не го поддържат. Според мен инвестициите на тези компании трябва да са насочени към подобряване на 4G мрежата и осигуряването на стабилна мрежа във всички райони, тъй като България не е голяма, то според мен изгаждането на стабилна мрежа не би било толкова сложно, както би било в страни с огромни територии.
Това което правят обаче операторите според мен е много грешно. Рекламата на въведени нови технологии, които 70-80% от хората не могат да използват (било то заради стари устройства или просто поради липса на покритие) е глупава.
#169
Напротив даже в България покритието е супер.Бях по Коледа в Германия, там в продължение на 20мин по магистралата от Мюнхен на юг даже и разговор немож да проведеш и то на Vodafone.Тук е много по сложно да се покрие територията заради релефа на страната ни.

Прочетете всичко ново от TVNOVINI.BG!